Veilig (én met korting) terug naar school

28 augustus 2024

De vakantie is weer bijna voorbij, een nieuw schooljaar staat voor de deur.

Veilig (én met korting) terug naar school

Voor velen is de fiets het ideale vervoermiddel om fris en op tijd op school aan te komen. Maar hoe zorg je ervoor dat je kinderen veilig en comfortabel de weg op gaan? En wat als het tijd is voor een nieuwe fiets?

VEILIGHEID VOOR ALLES

Veiligheid is de topprioriteit, vooral tijdens de spitsuren wanneer er veel fietsers en automobilisten op de weg zijn. Let daarom zeker op volgende zaken:

  • Controleer de fiets. Check of de fiets in orde is. Hoe zit het met de remmen, de banden, de verlichting, de bel? Breng je fiets binnen voor onderhoud indien nodig.
  • Draag een helm. Die biedt extra bescherming en kan zelfs je leven redden als het toch misgaat. Ontdek ons aanbod fietshelmen hier.
  • Investeer in verlichting. Zeker tijdens de donkere maanden is fietsverlichting essentieel. Zorg dat je steeds reservelampjes in huis hebt, en check of er reflectoren op je fiets aanwezig zijn. Nog iets nodig? Je vindt het in onze webshop.
  • Maximaliseer de zichtbaarheid. Tegenwoordig bestaan er heel wat blitse fluo-accessoires om de zichtbaarheid van je kind te verbeteren: denk aan fluohesjes, fluohoezen voor de boekentas, enzovoort.
  • Overloop de verkeersregels. Bespreek met je kind nog eens waar het moet op letten in het verkeer, zeker als het al eventjes geleden is dat ze hebben gefietst.
  • Oefen de route. Nieuwe route naar school? Of gewoon lang geleden? Oefen de route al eens op voorhand op een rustig moment, zodat je kind kan leren op welke punten het extra waakzaam moet zijn.

KIES DE JUISTE FIETS

Kinderen groeien soms sneller uit hun schoenen of kledij dan dat je kan bijhouden. In sommige levensfasen voelt het alsof ze elk seizoen een nieuwe kleerkast nodig hebben.

Ook een fiets moet de juiste maat hebben: een te kleine of te grote fiets kan immers oncomfortabel en zelfs ronduit gevaarlijk zijn. Is je kind aan een nieuwe fiets toe? Of ben jij degene die je kind niet meer kan volgen op je roestige tweewieler? Goed nieuws! Onze Zomeractie loopt nog tot einde augustus en biedt je tot 35% korting op fietsen. Ontdek het hier.

PIMP YOUR RIDE

Wil je er echt helemaal uitspringen met je nieuwe fiets en de coolste kid van het schoolplein zijn? Dan vind je bij Aerts Action Bike ook alles wat je nodig hebt om je fiets te personaliseren. Of je nu nieuwe banden, een comfortabeler zadel of een funky stuurlint zoekt, we hebben een ruim gamma in onze webshop. Neus eens rond en vind alles om je fiets te restylen.


Met de juiste voorbereiding rijdt je kind veilig en stijlvol het nieuwe schooljaar tegemoet. Door te investeren in een goede fiets en de juiste accessoires, kan je het schooljaar goed beginnen. Nóg beter zelfs als je een van onze mooie aanbiedingen kan meepikken!

Nog vragen? Kom gerust eens langs in de winkel, wij beantwoorden ze graag!

Terug naar overzicht